Det hele begyndte
-
for ca. 12 år siden -

 
Det var en varm sommerdag, sidst på eftermiddag - ja, næsten fyraften - da jeg mærkede,
at der var kommet en sten, i min sikkerhedssko.
Da jeg tog skoen af, for at fjerne stenen, ja, så var der ingen sten. Underligt, tænkte jeg - men når ens fødder har været i et par sikkerhedssko et hel dag - bliver man træt i fødderne.

Nå, tænkte jeg, det er varmen. Det skulle blive dejligt, at komme hjem - så lige smide fødderne lidt op og hvile lidt, så hjalp det vel også på min storetå..

Men følelsen af, at have en sten under min højre storetå forsvandt ikke - og nogle uger senere, kunne jeg en dag, ikke bøje storetå-leddet.
Det var ligesom, der sad et stor søm igennem leddet og ondt gjorde det også. Så jeg var klar over, at der var et eller andet galt, og at jeg måtte en tur til lægen.

Han sagde: "vi snupper lige et par blodprøver, det kunne tyde på at du lider af urin-sur gigt, det begynder  ofte i storetåen".
Med den oplysning, traskede jeg så hjem. Da jeg var hos lægen, for at få et svar på prøverne - ja, så var der ingen tegn på gigt - alle prøverne var fine lige til UG.
Så lægen mente, at leddet nok var en smule overanstrengt.

Tiden gik - smerten i min storetå kom og gik - men så en dag begyndte mine fingre, at opføre sig underligt. Jeg fik ligesom nålestik ud igennem mine fingre, mit tommelfinger led hævede op. Jeg tog igen til lægen, som igen tog nye prøver.
Jeg fik igen samme svar, på mine prøver - de er superfine, der er intet galt....

Der går igen nogle måneder, jeg får flere og flere underlige symptomer, smerter i ryggen, smerter i min venstre hofte, når jeg søger læge, kunne de intet finde og min læge var yderst træt af mig, kunne jeg mærke - han virker irriteret "nu er hun her igen".
- jeg kunne godt mærke, at han mente: at jeg måske var en smule hysterisk, eller var patient nu blevet HYPOKONDER.

Ingen af mine symptomer hang sammen - de skiftede fra dag til dag - den ene dag, kunne jeg have ondt i min storetå, den næste var det ryggen.
Så lægen kunne ligesom ikke, slå det op i sin lærebog - min tilstand stod ikke beskrevet i nogle af deres bøger....

 Jeg har altid  - gået lange ture, men nu kunne jeg pludselig, ikke holde ud til at gå så langt mere - jeg fik smerter i min venstre hofte - først slog jeg det lidt hen - jeg havde jo nok gået for lang en tur - det var nok varmen - men der går igen et par måneder, min hofte bliver ved med at gøre ondt - men jeg ignorerer smerterne  - da jeg ligesom ikke orkede at gå til lægen igen - og få samme svar: fine prøver... - du fejler ikke noget..